styl 2021


Príhovor 

DSC_0209 por.jpg

Shoping centrá. Už len pri vyslovení tohto názvu sa mnohým malým a stredným obchodníkom otvára nôž vo vrecku. Sú jedným z dôvodov, prečo mnohí menší a strední podnikatelia pozatvárali svoje prevádzky alebo dodnes len živoria. Dnes už môžeme túto tému označiť za problematiku, pretože medzičasom sa Slovensko i Česko stali krajinami shoping centier a retailových parkov. Ich výstavba dosahuje dnes také parametre, že je najvyšší čas, aby im vláda stanovila mantinely. Zmena životného štýlu totiž nie je všetko, čo nám priniesli.

 

Pred shoping centrami bola najvyššou hrozbou domácich textilných a odevných výrobcov invázia ázijského tovaru. Shoping centrá ju však nezastavili. Čína si totiž u nás vyhliadla na svoj megaprojekt seneckú lokalitu. Po outletovom centre, aké u nás ešte nemáme, sa do jeho susedstva tlačí ďalší veľký projekt - európske čínske obchodné centrum, ktoré jeho odporcovia označujú za vstupnú bránu čínskeho tovaru do Európy. Že by nakoniec došlo na slová Sibyly, že žltá rasa zaplaví svet? Téme obchodných centier sa venujeme aj z iného uhla pohľadu vo vydaní, ktoré držíte v rukách.

Viete, že ďalšou hrozbou, ktorej možno budeme musieť čeliť sú ploštice? Odpoveď na túto otázku a mnohé ďalšie zaujímavé články z odboru technických textílií nájdete na piatich stranách. To však je už oveľa optimistickejšia téma. Veríme, že aj ostatné informácie tohto čísla vás naladia pozitívne.

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly