styl 2021


Trendy detskej módnej konfekcie na jar a leto 2018 

0.jpg

Detí v civilizovanom svete veľmi nepribúda, o to viac môžeme a musíme túto vzácnu ľudskú skupinu rozmaznávať. V odevnom sektore je na rozmaznávanie doslova zaostrené, veď odev je jedným z ochranných prvkov, v mnohých prípadoch „mieri" priamo na telo. A keď už chránime, chceme tiež zdobiť - malé princezné, nezbedníkov aj gavalierov. Jarná a letná sezóna na to predpoklady má  a vyžíva sa v rozviatych sukienkach pre princezné aj vo funkčných a športových typoch pre prieskumníkov nových svetov. Súčasný detský odev, vrátane jeho outfitu, je čiastočne kópiou garderóby dospelých, čiastočne odráža detské sny a priania, je i svetom idolov z virtuálneho sveta.

Detská móda je veľký biznis, ku ktorému sa už dávno pripojili svetové módne značky a vytvárajú pre tento sektor luxusné kolekcie. A tak rozkošní maličkí, ktorým je to ešte jedno (hlavne nech je na oblečku obľúbený obrázok), pri svojich hrách a stolovaní nešetria nádherné materiály a skvelé dizajnové produkty. Ale k trendom...

SILA KVETÍN
Pre svet malých princezien je pripravená nádhera v podobe  rozkvitnutej lúky. Mäkké a hladké formy sú v ľahkých a svietivých farebných variáciách  s množstvom potlačí zo sveta kvetín. Nechýba rómsky štýl sukienok a šiat so zvýšeným pásom, kde sa vlnia kaskádovito našité volány. Alternáciou sú čipkované kreácie tiež s volánikmi, určené pre elegantnejšie outfity, doplnené o body s potlačou rozprávkových motívov. Športový štýl používa pláštenky s kapucňami alebo bundičky do pása, aktuálne sú aj cyklistické verzie s kvetinovou výšivkou alebo super ľahké variácie z nylonových tkanín. Iskrivé efekty sú nevyhnutné, často potlačené tropickými dekormi. Dôležitou súčasťou dievčenského šatníka budú  tiež naberané vrstvené sukne s kovovými odleskami. Nohavice majú úzky strih s "opotrebovaným" spodným lemom a sú doplnené o metalické stuhy alebo sú v hravej forme pyžamových nohavíc s pruhovými  vzormi. Mikro topy majú krepovanú elastickú štruktúru a balónikové rukávy. Námet vychádza z veselej kytice kvetov, odráža sa v bohatom mixe vzorov a exotických nábojov s odkazom na 70. roky.
Farby sú ľahké a svieže, okrem kvetov sa objavia bodky, čipkované ornamenty, pop-karikatúrne motívy.


MINI - ME fashion
Skupina predstavuje vzrastajúci trend, kedy pri tvorbe módnych kolekcií pre dospelú populáciu vzniká aj kolekcia pre deti. Myšlienka, že detský svet bude tak blízko svetu dospelých bez straty magického detstva sa ujala. Tieto kolekcie sú vytvárané ako typy plné farieb a ironické mini-me verzie, kedy outfit rodiča je totožný so vzhľadom detí v miniatúrnej podobe. Chlapci sú spokojní v "otcovom" odeve vrátane škály farieb od svetlomodrej, ku kráľovskej modrej a kombináciám červenej s bielou. Hra na námorníkov inšpirovaná prúžkami patrí pleteninám. Multikolorové tropické dezény sú alternované malými geometrickými i vymyslenými vzormi, vnútorné strany džínsových nohavíc sú farebné  - v žltej farbe alebo v jasných farebných odtieňoch, farebné sú aj tričká a pulóvre. Veľkú úlohu hrajú potlače všade a na všetkom. Móda akoby navrhnutá deťmi pre deti je bez zjavného komfortu, ale zato s voľnosťou v pohybe a bez ďalších funkcií.

PRÁZDNINOVÝ ČAS
Je obdobie, ktoré so sebou nesie cestovateľské inšpirácie, dynamické nálady a sny. Dovolenka, voľnosť, experimentálne cesty, dobrodružstvo, letné športovanie, leňošenie a out door život...  Z týchto kritérií vychádza i výber praktických a funkčných materiálov, často v retro náladách a v prírodnom ladení alebo naopak, odevy s vysokými funkčnými parametrami a ochrannými prvkami z high-tech materiálov. Kvetinové aj geometrické dekory, práve tak ako 3D štruktúry zdobia mäkké textílie.

ECO NÁLADY

V súlade s novodobými ekologickými pravidlami je aj táto skupina detského módneho oblečenia vytvorená v prírodnom charaktere - z prírodných vláknových komponentov aj štruktúr, vo vymedzenej nevýraznej farebnosti, v jednoduchosti vyhotovenia tak, ako to zodpovedá snahe po udržateľnosti nášho sveta. Bavlna sa pestuje bez pesticídov, hľadajú sa nové vláknové ekologické zdroje. Eco priateľské výrobky taktiež znamenajú možnú recykláciu. Ale najmä sú vylúčené všetky toxické látky zo spracovateľského aj pestovateľského cyklu škodlivé k prírode a detskému organizmu. Je to filozofia aj náboženstvo, ale sľubuje prijateľnú budúcnosť, ktorá je vštepovaná deťom už aj prostredníctvom odevov.

2.jpg1.jpg

Amaya

4.jpg3.jpg

Barcarola 

7.jpg6.jpg5.jpg

- Desigual

13.jpg12.jpg11.jpg10.jpg

Fun Fun 

16.jpg15.jpg14.jpg

Pinco Pallino 

18.jpg17.jpg

Tuc Tuc 

19.jpg

Boboli 

20.jpg

Amaya 

21.jpg

Desigual

22.jpg

Fun Fun 

D-Club, Foto: Pitti bimbo

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly