styl 2021


Zahraničné trhy sú hnacím motorom detskej módy 

Pitti Bimbo, Florencia, 17.- 19.1. 2013

 

Na talianskom veľtrhu detskej módy , ktorý sa konal v januári vo Florencii vo Fortezza de Basso, prevládala všeobecná  spokojnosť. Do Florencie prišli vystavovatelia z celého sveta  a počet zahraničných návštevníkov sa mierne zvýšil. 


 

 

Pokiaľ ide o zahraničné trhy, najvýznamnejším vystavovateľom bolo Rusko, ktoré preukázalo najvyššiu aktivitu aj v počte kupujúcich. Väčšina zahraničných vystavovateľov sa pohybovala v plusových percentuálnych vyjadreniach - Turecko(+12,6%), Veľká Británia (+10%), takmer dvojnásobný počet z Číny, Spojené arabské emiráty (+45%), Poľsko (+28%), Hong Kong (+58%) a aj niektoré východoeurópske trhy.

„Bolo to dobré vydanie," hovorí generálny riaditeľ Pitti Immagine Raffaello Napoelone. „Presvedčil som sa o tom, keď som prechádzal medzi stánkami a hovoril s vystavovateľmi aj kupujúcimi. Kým zahraničné trhy - z ktorých sa niektoré rozširujú rýchlo, schopné tradičné trhy a niektoré, ktoré sa ešte len etablovali vo svete kvalitnej módy sú mimoriadne živé a sú hnacou silou talianskych producentov, domáci trh naďalej trpí nízkou domácou spotrebou. Jednou z príčin je tiež už niekoľko sezón trvajúca reštrukturalizácia maloobchodného sektoru.  Avšak medzi vystavovateľmi boli všetky najvýznamnejšie talianske butiky a značkové domy."

Obchodovanie rámovali sprievodné akcie, medzi ktoré tradične patrili vyhľadávané módne prehliadky. Medzi prvých v TOP 20 kupujúcich patrilo Rusko, Nemecko, Španielsko, Turecko, Veľká Británia, Francúzsko, Belgicko aj Holandsko. Taliansko zostáva jedným z najvýznamnejších svetových producentov kvalitnej detskej módy aj keď na domácom trhu má nízku podporu zákazníkov.

Sprac: DV

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly