styl 2021


Trendy dámskej konfekcie na jeseň a zimu 2013/14 

Gemmi 000.jpg

Dámska móda na nové jesenné a zimné obdobie bude prirodzene vychádzať z foriem predchádzajúcich sezón, no ponesie so sebou aj celý rad nových prvkov a odkazov. Jej kvalitatívny posun bude vytvorený použitými materiálmi, ktoré nachádzajú svoje vizuálne predlohy v historických kvalitách, štruktúrach a vzoroch, majú však veľa nových pozitívnych užívateľských vlastností.

 

Stoja tu často vedľa seba vysoko technické typy s tradičnými. Rozmanitosť dámskych odevov bude veľká, zmestia sa do nej prvky mestskej elegancie, strohé casual námety, ale aj celý rad veselých kompletov s neuveriteľnou skladbou prvkov a doplnkov. Spoločným rysom bude užívateľský komfort, možnosť kombinácií, cibuľové vrstvenie objemu bez váhového zaťaženia a v neposlednom rade kvalita spracovania.
Charakter jednotlivých námetových skupín vychádza z filozofie súčasného života v mestských aglomeráciách. Je zhrnutý do troch skupín.

Umiernenosť
V tejto téme bude vyjadrená túžba po pokoji, hľadanie podstaty bytia, pokora a obdiv k remeselnej práci. Prostá estetika odevov a predmetov, ktoré nás obklopujú, je ľahko zafarbená folklórom z oblasti dnešnej urbanistickej spoločnosti. Výsledkom bude triezvosť v správaní, postojoch a obliekaní. Triezvy ale neznamená jednoduchý a lacný, má podporu vo vysokej kvalite výrobkov a v ich spracovaní. Tie potom majú dlhotrvajúcu a úžitkovú hodnotu, a tým aj menšiu záťaž na ekológiu.
Inšpirácie s odkazmi na minulosť sú zafarbené športovými a folklórnymi detailmi. Autenticita sa pretne s high-tech prvkami a vyústi do výrazu chladnej harmónie. Zimné nálady budú vyjadrené hlavne plstenými, mäkkými, vlnenými tkaninami a úpletmi v jesenných prírodných a organických farbách. Farebná paleta tejto skupiny ponúkne trávovo zelenú, okrovú, plavú, béžovú, banánovú, lososovú, žltozelenú a svetlo modrú.
Aktuálne budú blejzre s retro nádychom prevzatým z pánskeho šatníka, jednoduché strihy kabátikov z ovčej kožušiny, vlnené kostýmy s flísovými detailmi, melanžové mohérové ​​svetre, príjemné šaty a tuniky, kompaktné nohavice typu jeans, kardigány s folklórnym žakárovým vzorom, potlače drobných kravatových vzorov, štrukturálne pleteniny, roláky, pletené návleky.

MAXI
Radikálna architektúra urbanistického prostredia inšpiruje módne odevy svojim minimalistickým poňatím a predimenzovanými formami. Tie zahaľujú postavu a vytvárajú objemnú, ale sofistikovanú siluetu, ktorá akoby sa zrodila z estetického kódu umeleckého smeru Op-Art a jeho vizuálneho pohybu. Na túto tému bude využitý aj rad neobvyklých potlačí a žakárových vzorov.
V skupine sa objavia nové odtiene z temnej palety mestskej farebnosti: petrol, terakota, farba pleti, béžová, uhľovošedá, sýta fialová, červeno-oranžová, jemná zelenomodrá, snehobiela.
Pre módny mestský výraz budú využité kompozície rôznorodých materiálov, hladkých i štrukturálnych, s textúrovanými efektmi a efektmi lesku a matu.
Nepostrádateľné budú objemné plášte, ktoré našli svoju predlohu v 90. rokoch s vtedajšími XXL objemami, nové sú bomber bundičky a malé saká, vrchné pletené alebo flísové svetre, vlnené parky s technickými atribútmi, košele, košeľové šaty a nohavice s piatimi vreckami z potlačeného denimu, so štruktúrou cementu, mramoru alebo minerálov.

Fantasia
Téma poskytuje priestor na bláznivé experimenty a barokové výstrednosti nového módneho moderného smeru. Sú tu viditeľné odkazy na odevy 19. storočia, ktoré v novom poňatí vytvárajú fantastické siluety. Obrazotvornosť, tajomné a snové asociácie sú alternatívou k uhladenej estetike súčasnej doby.
Farebná rada sa odvoláva na sýte, rastlinné a nočné harmónie - temná zelená, tyrkysová, rubínová, púdrova, čierna, červenohnedá, jedovatá žltozelená, hmlová a cyklamenová.
Nezvyčajné doplnky oživujú "objemné", ale sofistikované siluety.
Nesmú chýbať redingoty, kabáty s nadmernými ramennými partiami, kožušinové detaily, dvojradové zapínanie na sakách, topy a blúzky s viktoriánskymi rukávovými hlavicami, sukne s vysoko položeným pásom a tulipánovou formou alebo široké dlhé či úzke nohavice skrátenej dĺžky a mnoho úpletových súčastí.

Text a foto: D-Club

Pause CafeGemmiGemmiPasse ComposePasse Compose

 

 

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly