styl 2021


Osviežený životný štýl HOMI 

Logo Homi.jpg

Miláno, 19.-22.1.2014

 

Nový rok znamenal pre známu výstavu Macef, ktorá ostro sleduje pekné tvary a štýlové predmety súvisiace so životným štýlom a bývaním, nielen nový názov HOMI, ale aj uvedenie nového konceptu a filozofie. Prítomnosť 94 000 návštevníkov v priebehu štyroch dní bola dôkazom, že pôvodný zámer transformácie podujatia s polstoročnou tradíciou cez promptnú reakciu na nároky a požiadavky súčasného trhu, trafil do čierneho. 

 

"Je to jednoznačne odmena za odvahu pre 1500 vystavovateľov, ktorí hneď od začiatku verili v tento projekt," zhodnotil úspešný výsledok generálny riaditeľ milánskeho výstaviska Enrico Pazzali. Obnovená tvár HOMI sa premietla na ploche 80 000 m² v desiatich tematických satelitoch - Living Habits, Home Wellness, Fragrances&Personale Care, Fashion&Jewels, Gifts&Events, Garden&Outdoor, Kid Style, Home Textiles, Hobby&Work, Concept Lab. Išlo o konkrétnu skúsenosť so silným emotívnym vplyvom v priestore, ktorý integroval expozičné jednotky s novými zónami určenými na biznis, spolužitie a experimentovanie. Výstava HOMI poskytla odbornej verejnosti nezvyčajné vyjadrenia kreativity, množstvo sprievodných podujatí a zvyšku sveta priblížila značku Made in Italy prostredníctvom sviežich foriem životného štýlu a zmien týkajúcich sa trendov, personalizácie a multikultúry.

Satelit módy a šperkov, v mimoriadne eklektickom ráze, súvisel s tendenciami na jar a a leto 2014, ktoré sa prezentovali prostredníctvom kreácií s ekologickým nádychom, jedinečnými v originalite a inovatívnymi tak po estetickej, ako aj funkčnej stránke. Priestor dostal v samostatnom satelite aj bytový textil. Celá škála od prostých až po vzácne materiály vykvitla na závesoch a obrusoch, vyfarbila posteľnú bielizeň a pohrala sa so svetlom v prostredí.

HOMI sa nechce sústrediť len na fyzické edície v Miláne a v zahraničí (HOMI Russia v Moskve 15.-18. októbra 2014), ale vďaka online platforme HOMI+ www.homiplus.it predĺži podujatie na osem týždňov (v aktuálnom vydaní od 3. februára), čím poskytne možnosť oboznámiť sa vo virtuálnych stánkoch so sortimentom z výstavy a umožní realizovať nové obchody.

 

photo 1.JPG

MOK, foto: autorka, HOMI

 

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly