styl 2021


Brána k prezentaci inovací 

0.jpg

HEIMTEXTIL, Frankfurt nad Mohanem, 8. - 11. ledna 2014

 

Ještě se člověk ani nevzpamatoval z rozvleklých vánočních svátků a už tu byly obchodní aktivity v podobě veletrhů. Ve Frankfurtu nad Mohanem největší tradiční veletrh bytového textilu a doplňků nastartoval novou sezónu roku 2014.  Veletržní správa hlásí rekordní účast 67 000 návštěvníků ze 133 zemí světa a 2 718 vystavovatelů, to jsou čísla rok od roku rostoucí a úctyhodná.  Bytový textil a doplňky tak obsadily 8 veletržních hal a ještě se rozšířily do města, kde zpřístupnilo 30 obchodů, studií a ateliérů svou nabídku široké veřejnosti.

 

Velkým lákadlem je vždy Trendové fórum, tentokráte ve dvou zajímavých soudobých námětech, které zahrnuly vědecky pojatý design i retro návraty řemeslných prací. Inspirační témata navržená týmem renovovaných světových ateliérů a studií jsou na veletrhu již podložena konkrétními materiály výrobců a jsou skvělým vodítkem pro orientaci soudobým designem.

Nechyběly ani prostory pro studentské práce, kde si umělecké školy, včetně VŠUP z  Prahy,  mohou konfrontovat svou tvorbu a nabízet originální nápady.

Veletrh byl rozčleněn na jednotlivé sekce pro lepší orientaci v tak obřím celku. Bytový textil, počínaje podlahovými krytinami, lůžkovinami, potahovými materiály, závěsovými textiliemi, přes kuchyňský a koupelnový sortiment, tapety a doplňky konče je ucelenou výstavou. Nutno dodat, že výrobky byly jak po kvalitativní, tak designérské stránce na vysoké úrovní a vesměs splňovaly nároky na kvalitu života s textilem, ale také na zdravotní stránku, snadnou údržbu a ekologické aspekty.

Zajímavé byly nové technologie, třeba při tvorbě zdánlivě nahodilých desénů digitálním tiskem, v trendovém fóru se vytvářely barevné skvrny podle pohybů návštěvníků a ve zkumavkách tam bublali řasy. A to jsme teprve v roce 2014-2015!

Heimtextil je tak bránou k prezentaci inovací, které si vyžádá moderní životní styl spotřebitelů.

Jč, foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH/Jean-Luc Valentin

hall_view_jlv_002.jpggelaende_jl_04.jpgfloor_ps_04.jpgdeco_team_ps_04.jpgbath_jlv_012.jpg

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly