styl 2021


Popradu pribudne nové obchodné centrum 

Forum Poprad-Poprad,Slovakia 0.jpg

Po demolácii opusteného obchodného domu Prior, na námestí sv. Egídia v Poprade, vznikne na základe platného stavebného povolenia nové obchodné centrum Forum Poprad. Projekt predpokladá vybudovanie nového vnútromestského moderného centra, ktoré na ploche 23 000 m2 ponúkne na 3 podlažiach viac ako 100 obchodov a 450 parkovacích miest. Nebudú chýbať ani kaviarne a reštaurácie s vonkajšou terasou, s výhľadom na Vysoké Tatry. Termín otvorenia centra je naplánovaný na jeseň 2015.

Forum Poprad predstavuje investíciu približne 50 mil. eur a prácu v ňom nájde vyše 400 ľudí.

 

V súčasnej dobe je už viac ako polovica plôch prenajatá. Okrem moderného supermarketu Tesco sú už v projekte potvrdené aj značky H&M, C&A, Intersport, A3 Sport, Baťa, Reno, Reserved, Cropp, House, Mohito, Sinsay, DM, Martinus, Planeo Elektro, Dráčik, John Garfield, Fann a mnohé ďalšie, doplnené o lekáreň, pestrú ponuku v gastronómii, kaviarne či ďalšie služby vrátane príjemného detského kútika.

Realitno-poradenská spoločnosť Cushman & Wakefield je exkluzívnym agentom prenájmu plôch pre Forum Poprad. „Naša spolupráca so spoločnosťou Multi Veste Slovakia bude aj naďalej plodná, čoho výsledkom bude správny mix nájomcov. Pre zákazníkov to bude znamenať príležitosť nakupovať v obchodoch známych módnych značiek, využívať služby a zábavu v centre mesta," hovorí Cristina Dumitrache, kooperátorka maloobchodného tímu, Cushman & Wakefield Slovensko.

Za projektom Forum Poprad stojí spoločnosť Multi Veste Slovakia2 s.r.o., ktorá ma pre svoj projekt zaistené financovanie vo VÚB banke a Slovenskej sporiteľni. "Je radosť pracovať so skúsenými bankovými inštitúciami, ktoré rozumejú developmentu, chápu všetky ťažkosti a úskalia, ktoré môže prinášať a zároveň nášmu projektu v Poprade a aj nám, ako skúsenému developerovi veria a plne ho podporujú," hovorí Dagmar Vychodilová, finančná riaditeľka spoločnosti Multi Development.

Zdá sa teda, že už by nič nemalo brániť výstavbe nového centra v súlade s predpokladaným zahájením výstavby na jar tohto roku. „Development v súčasnom ekonomickom prostredí nie je vôbec ľahkou záležitosťou, ale je vidieť, že ak ide o dobrý projekt, obchodníci o neho majú záujem a naša vytrvalosť tak bola na niečo dobrá. Spoločne s obyvateľmi, ktorí museli v uplynulých rokoch preukázať značnú dávku trpezlivosti a tolerancie, sa tešíme na vlastnú výstavbu a otvorenie nového projektu v lokalite, ktorá si vďaka svojej jedinečnosti nepochybne zaslúži stať sa opäť miestom stretávania, nákupov aj zábavy," hovorí Katarína Chadimová, manažérka prenájmov v spoločnosti Multi Development.

 

Sprac. Sich

Zdroj a foto: Cushman & Wakefield Property Services Slovakia

 

 

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly