styl 2021


FAVORITÉ PŘÍŠTÍ SEZÓNY 

28-2b.jpg

Ačkoliv je současná móda velmi členitá a nejednoznačná, některé prvky či vzory budou lehce dominantní pro každou sezónu. V té nové nebudou chybět:

 

 

KVĚTINOVÉ DEKORY

Drobné kytičky, umělecky zpracované květinové náměty, romantické růže, tropická flóra, akvarelová květena - celoplošně či úsekově řešená, formou vsadek či jako patchwork. Květiny budou důležitým prvkem. Vzhledem k letní sezóně to budou tisky na lehkých voálech, žerzejích, ale i na bavlněných, lněných a hedvábných kvalitách mušelínech i kompaktních typech. Květina se vrací do módy a to velmi vehementně, objeví se nejen v dámském sektoru, ale i v pánské módě jako zdobný prvek pro košile, ale i pro outdoorová saka či krátké plážové kalhoty, či jenom jako drobný detail.

28-1d.jpg28-1c.jpg28-1b.jpg

 

PUNTÍKY

Celoplošné tisky s drobnými, středními i velkými tečkami a jejich pravidelným rozmístěním nás vrátí do 60. let minulého století, kdy tato klasická a naivní tématika slavila úspěch. A slaví ho opět, puntík boduje na módní scéně příští sezóny a opět nejen v dámských oděvech, ale i v pánských, kde především košile budou puntíkaté. Ale na veletrhu Pitti Immagine Uomo v sektoru nekonvenční módy byly k vidění i potištěné bavlněné obleky. Tak uvidíme! Puntík může být husté i řídce rozmístěn na barevné i bílé ploše.

28-2d.jpg28-2c.jpg28-2b.jpg28-2a.jpg

BLOKOVÁ GEOMETRIE

Hra s většími či menšími plochami, barvou, proužkem či jiným geometrickým motivem pokládanými do oděvních celků není také nic nového. Nyní se objevuje v módě nově, s novým kreativním přístupem a možnostmi současných technologií osvěžuje toto téma do nových dimenzí.

28-3c.jpg28-3c.jpg28-3b.jpg28-3a.jpg

KARDIGAN

Kardigan je sportovně elegantní pleten á prodloužená vesta až k bokové linii, často s našitými kapsami, dlouhými rukávy. Jsou buď na zapínání, nebo s volnými předními díly. Pánské jsou v klasickém provedení, dámské mohou s velkou variabilitou pracovat se střihovou formou.

 

28-4c.jpg28-4b.jpg28-4a.jpg

TRENČKOTY

Jsou dámské a pánské pláště se širokými klopami a límcem, s nárameníky a sedly, často s klínovými rukávy. Mohou být s dvouřadovým, ale častěji s praktickým jednořadovým zapínáním. Do módy se vrací v různě velkých periodách, naposledy před několika sezonami, ale setrvávají i pro další období pro svou funkční krásu. Pro jarní a letní čas budou z jemných nylonů nebo ze syntetických či bavlněných tkanin opatřených vodo odpudivou ale prodyšnou vrstvou.

28-5.jpg

 

Jč, foto: archív autoru

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly