styl 2021


Nový priestor pre slovenské značky 

000.jpg

Koncom novembra 2010 bol v Slovenskej republike po prvý raz spustený módny on-line klub Stilago. Hlavnou víziou bolo umožniť slovenským zákazníkom prístup k módnym medzinárodným značkám za dostupné ceny, a to vďaka zdieľanému nakupovaniu.

 

Registrovaní členovia, ktorých je v SR v súčasnosti viac ako 300 tisíc, majú možnosť výberu z ponuky 1 300 zahraničných značiek so zľavami až do výšky 70% počas časovo obmedzených troj- až päťdňových predajných kampaní.

V priebehu štyroch rokov vznikali ďalšie obchodné koncepty, ktoré rozširujú samotný módny on-line klub. Je to Stilago Fashion Moda, ktorý prezentuje nové módne značky zo západnej Európy, pričom klient nemusí byť pri kúpe registrovaný v on-line módnom klube. Najmladším konceptom je Outlet  ponúkajúci 1 200 módnych značiek na okamžitý odber.

Stilago vystúpilo aj z on-line prostredia a vydáva niekoľkokrát ročne vlastný módny katalóg Style by Stilago, ktorý rozposiela nielen členom klubu, ale aj ďalším registrovaným zákazníkom.

Centrála spoločnosti Stilago pre celú Európu a Rusko má 200 zamestnancov a sídli v Bratislave, slovenský tím tvorí 7 ľudí. Sklad je lokalizovaný tiež v blízkosti Bratislavy, v Senci, kde sa o celú logistiku stará 80 zamestnancov.  

V septembri 2014 privítalo Stilago svojho päťmiliónového člena z Rumunska. Denne si on-line ponuku pozrie viac ako 200 000 zákazníkov v strednej a východnej Európe, čo je mesačne okolo 3 miliónov unikátnych návštev a 150 uvádzaných módnych kolekcií.

Na otázku, či je v koncepcii on-line nakupovania Stilago aj prezentácia ponuky prestížnych lokálnych značiek a či už boli prezentované v ich kampaniach aj výrobné spoločnosti zo Slovenska nám Alexander  Montchovský povedal: „Stilago sa zameriava na prezentáciu množstva módnych značiek v regióne strednej Európy, v Rumunsku, Bulharsku, Poľsku a v baltických krajinách. Doteraz sme spolupracovali s niekoľkými lokálnymi značkami v Českej republike a na Slovensku so značkami Lerros a Garan, avšak Stilago je otvorené intenzívnejšej spolupráci so slovenskými dizajnérmi. Tiež podporujeme lokálnych zástupcov medzinárodných značiek na Slovensku, ktorí zodpovedajú za ich predaj na domácej, ale aj svetovej úrovni." Výber lokálnych módnych značiek, ktoré budú následne ponúkané na trhoch po celej Európe, musí spĺňať určité atribúty. Ako povedal A. Montchovský nákupný tím Stilago pri selekcii módnych značiek a návrhárov prihliada na štýl, cenu a dostupnosť modelov. V prípade súladu s ich požiadavkami je Stilago pripravené prezentovať vybrané produkty vo viac ako 14 krajinách. Súčasťou promovania značiek sú aj marketingové materiály od dodávateľa, vďaka ktorým sa zvýši ich povedomie v strednej Európe.

 

00.jpg

Oslavy 4. narodenín Stilago za zúčastnil aj generálny riaditeľ klubu Stilago a skupiny Klingel Axel Steuernagel a zástupkyne slovenského tímu Stilago - Andrea Voláková, Martina Friedrichová a Oľga Bartková.

 

 Sich, foto: divydmedia


 

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly