styl 2021


Veľtrh GDS už nie je len o topánkach 

Düsseldorf, 30.7. - 1.8. 2014

 

Rok vopred pripravovaný a s vystavovateľmi konzultovaný nový koncept nemeckého obuvníckeho veľtrhu GDS bol, samozrejme popri nových trendoch a udalostiach branže, jednou z hlavných tém rezonujúcou veľtrhom. V čom sa toto vydanie líšilo od predchádzajúcich?

 

V prvom rade v spôsobe zahájenia. Po rokoch šetrenia sa veľtrh vrátil k slávnostnému otvoreniu. Na Grand opening prišli predstavitelia branže a samozrejme nemohla chýbať ani hviezda zo šoubiznisu.

Ďalšia zmena sa týkala posunu veľtrhu na skorší termín - koniec júla a začiatok augusta. Toto rozhodnutie síce vyvolávalo isté obavy z poklesu vystavovateľov, tie sa však napokon  ukázali ako neopodstatnené. 

V lete 2014 sa sortiment veľtrhu rozšíril o doplnky - kabelky, taška, opasky, šále, čiapky ap.

Ďalšou novinkou pri GDS, v poradí druhý nový formát - tag it! umožnil dobrú a prehľadnú orientáciu v privátnych značkách. V podstate ide o bývalý Global shoes, ktorý sa rozšíril tiež o doplnky, no hlavne veľtrh týmto formátom reagoval na zmeny trhu vo svete.

Podľa odhadu by mal totiž ich podiel na európskom trhu ďalej rásť (do roku 2015 až o 50%). V budúcnosti by mali byť európski vystavovatelia, latinskoamerickí, severoafrickí, ázijskí na tag it! rozdelení do samostatných sekcií. tag it! sa konal tri dni, od stredy do piatku.

Premiéru na GDS mali v piatok aj módni bloggeri. Viac ako 100 bloggerov navštevovalo vystavovateľov a na sociálnych médiách informovali pod názvom Fashionblogger-Café o najnovších trendoch obuvi, zapájali sa do rôznych aktivít a diskusií. A nakoniec, ešte jedna zmena postihla v pozitívnom slova zmysle veľtrh GDS. Nezostal zatvorený len v priestoroch výstaviska, pobral sa do ulíc, nápadne vyzdobenými s dva metre vysokými lodičkami a inými atrakciami, aby s viac ako 100 akciami, mimoriadnymi ponukami a párty oduševnili zákazníkov pre obuv a doplnky. 

Možnosť vystavovať na GDS využilo 900 vystavovateľov, ďalších 350 na tag it! a táto ponuka pritiahla návštevníkov zo 100 krajín. Ako ku všetkému povedal Werner Matthias Dornscheidt, predseda predstaventva Messe Düsseldorf: „Bol to dobrý štart nášho obuvníckeho veľtrhu. Veľa vystavovateľov nám poslalo priaznivú odozvu na nový koncept a kvalitu návštevníkov, dokonca aj od tých, ktorí boli ešte nedávno kriticky naladení. Boli sme presvedčení, že skorší termín bude mimoriadnou výzvou, preto sme rátali s miernym poklesom  návštevníkov. Podľa dotazníkov sme však dosiahli ešte lepšiu odozvu, keď pokojnosť vyjadrilo až 91% z nich".

Stretnutia vo februári

V roku 2015 sa bude veľtrh konať od 4. do 6. februára a od 29. do 31. júla.

Vo februári 2015 bude pokračovať v tej podobe, ako v lete 2014. To znamená v skoršom termíne. Riadiaci tím je už teraz rozhodnutý pokračovať v stratégii doplnkov aj formátu tag it!, ktorý sa v roku 2015 uskutoční v rovnakých troch dňoch, od stredy do piatku.

Stále platí, že návštevníci, ktorí sa zaregistrujú on-line majú vstup voľný, kto si zakúpi vstup na mieste platí 25,00 € za jednodenný lístok, na všetky dni 50,00 €. Všetky lístky umožňujú majiteľovi bezplatné používanie mestskej dopravy počas veľtrhu.

2.jpg

Darina Vitteková

Zdroj Messe Düsseldorf, foto Messe Düsseldorf/ctillmann

 


 

 


 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly