styl 2021


Trendy plaviek na leto 2016 

0.jpg

Rok čo rok stúpajúce letné teplotné priemery signalizujú klimatické zmeny, ktoré sa môžu do budúcna ešte prehlbovať. Nesú so sebou celý rad hospodárskych problémov, ale pre výrobcov úborov k vode a do vody je to priaznivá správa. Vodné osvieženie bude potrebné k prežitiu horúcich dní. Ale nejde len o to, ako si užiť letný čas v našich klimatických podmienkach, na prázdninách a dovolenkách v dostupných i vzdialených prímorských krajoch, ale tiež využiť vodné plochy a bazény s celoročnou prevádzkou pre kondičné či priamo športové plávanie.
Plavky sú jednoducho neoddeliteľnou súčasťou našej odevnej výbavy a aj módy a jej trendov.

A nie sú to len plavky, ale celý rad plážového ošatenia, ktoré zahŕňa komplety letných úborov na pláž a k vode. Minimalistické plavky dovolia vo veľkej miere prístup vodného živlu aj slnečných lúčov k nášmu telu, na druhej strane potom plážové šaty a parea chránia pred vysokým UV žiarením a zakryjú "nahotu" pri ceste k vode či k baru. Športové jednodielne typy znížia odpor vody pri plávaní, mnohé jednodielne uzavreté plavky a tankiny pomôžu zakryť či vyretušovať telesné nedostatky či predimenzované objemy.
Aj keď sa zdá už nemožné zmeniť či vylepšiť súčasné formy, je tu ešte priestor k inováciám a módnym premenám.
Veľká pozornosť sa bude venovať materiálom. Syntetické úplety s vysokým podielom elastických komponentov majú charakter high-tech typov textílií s mnohými funkčnými vlastnosťami. Sú vysoko pružné, ľahké ale kompaktné, odolné voči chlóru, rýchlo schnú, mnohokrát sú vybavené ochranným faktorom proti UV lúčom, vnútorná štruktúra je porézna a rýchlo odvádza vlhkosť od pokožky.
Významný podiel vo vizuálnych inováciách tu bude hrať aj farba a dekor. Pre novú sezónu to bude celá rada živých až pestrých odtieňov letných tropických farieb - žltá, ostrá zelená, oranžová, jasná červená, kráľovská modrá, cyklamenová, tyrkysová, niekedy až v neónovej svietivosti. Nechýba ale ani decentná čierna, tmavo modrá, olivová, čokoládovo hnedá a striebristo šedá s určitým podielom efektu lesku. A tiež biela. Tieto farby sa potom objavia aj v námetoch potlačí geometrického či kvetinového charakteru, či už sú to pruhy a prúžky, kára kosoštvorce či voľné štylizácie tropickej vegetácie kombinované s náznakmi zvieracej srsti, či jednoduchým dekorom naivných okvetných lístkov alebo zložitých patchworkových kombináciách arabesiek. Zaujímavé budú gaufrované vzory v jednofarebnom vyhotovení striedania lesku a matu, lebo plastická potlač tón v tóne, či panelové potlače "na mieru". Nebudú chýbať ani jednofarebné lesklé, matné či štrukturálne variácie.
Ďalším inovačným námetom sú najrôznejšie dekoračné i funkčné detaily ako sú čipkové či sieťové vsadky a lemy, geometrické bloky farebných plôch, pásky, mašle, sťahovacie šnúrky, kovové ozdoby, šnurovanie a plastové či kovové zapínanie alebo efektné zipsy či pracky. Ozdobným prvkom sú aj decentne umiestnené logá výrobcu alebo značky, staronové budú háčkované efekty.

Jednodielne plavky
Budú mať i viac uzavretý zadný diel alebo naopak hlboký chrbtový výstrih či efektné vrstvenie v bočnej partii. Prsný diel bude tvarovaný strihom, často s kosticami, alebo naberaním pod prsnou líniou či v bočnej časti, košíčky budú opatrené výstuhou alebo tvarované novou technológiou - lisovaním. Plavky budú mať klasické ramienka alebo sa využije zaväzovanie za krkom či samodržiaci lem. Jednodielne plavky majú často vysokú elasticitu, ktorá zabezpečí pozitívne tvarovanie postavy.

Dvojdielne plavky
Budú mať minimalistické formy typu bikiny. Veľmi úsporné nohavičky budú často na viazačky v bokovej partii, podprsenka bude tvarovaná strihom, naberaním, krížením, trojuholníkovým tvarom navlečeným na šnúrky.
Objavia sa aj nohavičky do pása lebo aj s nad pásovú línou.
Novšími typmi sú tankiny - dvojdielne plavky s vrchným dielom riešeným ako bielizňová košieľka, ale s vypracovanou podprsenkovou časťou.
Športové plavky budú jednodielne, ergonomicky tvarované, s atletickým riešením vrchnej partie bez výrazných zdobených efektov, ktoré sú tu zastúpené farebnými pruhmi či lemami.
Súčasťou plážovej módy sú rôzne viazacie šatky obdĺžnikového alebo trojcípeho strihu s možnosťou ich najrôznejšieho „aranžovania" na postavu. Pútavé budú aj plážové jednoduché šaty v krátkych dĺžkach zo vzdušných voálov, ktoré vzorom, farbou či iným prvkom korešpondujú s plaveckým úborom.

AmbianceCariocaCariocaEmma-SwimwearMARYAN-MEHLHORNMARYAN-MEHLHORNChromatMajo-ReyMolitormolitorMolitorMolitorMolitorMolitorMARYAN-MEHLHORNFinal-MARYAN-MEHLHORN-3.jpgFinal-MARYAN-MEHLHORN-9.jpgMolitor-17.jpgFinal-MARYAN-MEHLHORN-2-BD1.jpgFinal-MARYAN-MEHLHORN-7-BD1.jpgFinal-MARYAN-MEHLHORN-9-BD1.jpg

D-Club, Foto: Mode City 2015 © Angels'Sea Studio - Mallet - Le Fur - Rustuel

 

ATOK

Výstavy a veľtrhy

Termíny výstav a veľtrhov v najbližšom období si môžete pozrieť TU.

dolly